Prachtige vondst op de Dutch Design Week

Tja, daar zit ik dan om 18.45 uur achter m’n toetsenbordje, ik zou er morgen eigenlijk een blogje over typen maar ik ben TE enthousiast dus ik doe het gewoon nu!!!! Anders weet ik het morgen vast niet meer….

We hadden al gepland om vandaag naar de Dutch Design Week in Eindhoven te gaan. Ik had op instagram al een aantal dingen gezien waar ik graag naar toe zou willen en het leek me gewoon alleen al leuk ter inspiratie. Ik voelde me er als een vis in het water, in tegenstelling tot de rest van mijn gezin overigens. Tot frustratie van mezelf want hoe goed ze ook hun best deden, het ging ze allemaal niet snel genoeg natuurlijk. En ik wou het liefst bij vanalles rondkijken. Op de vraag: ” Den, vind je het niet leuk? Kreeg ik het antwoord…. “ik heb niet zoveel met mensen die met een hippe bril op, foto’s staan te maken van een vuilnisbak!” en ja oké…. dat was idd op dat moment iemand serieus aan het doen. In de Dutch Design Week worden “gewone” vuilnisbakken die te vol zitten opeens als “design” gezien blijkbaar. Maar tot zover de toelichting van onze verschillende ervaringen van de #DDW.

Op het moment dat we de #urbanshopper binnen liepen, kwamen we meteen langs het schattige boekenwinkeltje van de #boekenberg. En ja daar alleen al kan ik uren ronddwalen. (dit stukje vonden de kids overigens ook prima) Tegenover het winkeltje viel mijn oog op het volgende kraampje:

foto 3

Daar zat iemand ter plekke hele mooie kaarten te illustreren met mooie teksten erbij! Op elke kaart zat een “geluksveertje” verwerkt! Bij haar kraampje viel mijn oog meteen op een boek wat ik nog nooit gezien had, of nog nooit van gehoord had!  Maar rechtsboven op de kaft zag ik “jezelf zijn” staan en tja…. laat daar nu NET mijn interesse liggen! Ik bladerde door het boek en werd bijna euforisch! Wat een GEWELDIG boek! De illustrator van de kaartjes bleek dus ook de illustrator van dit boek te zijn. Haar naam is Janne Keurlings http://www.jannekeurlings.nl en heeft het boek samen met Miriam Dix gemaak! Miriam Dix heeft een eigen praktijk in #NLP en Hypnotherapie en heeft dit boek met name ontworpen om het onderwerp “jezelf zijn” met jonge kinderen te kunnen bespreken.

foto 2

Het boek gaat over een tovenaar die prachtig kon toveren! Op een dag wordt hij verliefd op een verhalenvertelster en doet hij eigenlijk alleen nog maar dingen waarvan hij denkt dat de verhalenvertelster gelukkig wordt. Daardoor tovert hij nauwelijks meer…… De verhalenvertelster vindt het juist heel erg jammer want de tovenaar is niet meer de tovenaar waar ze verliefd op is geworden. Gelukkig spreken ze het naar elkaar uit en komt alles weer goed. De tovenaar gaat weer de mooiste dingen toveren terwijl de verhalenvertelster de mooiste verhalen vertelt!

Ik heb veel prentenboeken gezien toen ik les gaf in groep 1 en 2 maar heb zo’n soort boek nog niet gezien. Natuurlijk zijn er wel boeken over discriminatie en dat iedereen gelijk is, maar over “jezelf” mogen zijn, heb ik nog nooit zo’n leuk prentenboek gezien!

Dit boek verdient een plekje op elke instantie waar met kinderen gewerkt wordt! Ik ben in ieder geval blij dat ik hem heb gekocht. Er is ook nog een boek voor opvoeders en dat heette : ” jezelf zijn, hoe leer je dat je kind?” Helaas hadden ze dat boek niet op voorraad maar het is op dezelfde site te bestellen. En ook te koop bij de boekenberg geloof ik! We hebben zelfs een gesigneerde versie waar ik echt heel erg blij mee ben, want ik weet zeker dat ik met dit boek nog een heel aantal kinderen kan gaan helpen!

foto 1

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.ziemijnou.info, op deze site zijn de boeken te bestellen! En staan nog leuke extra’s zoals kleurplaten enz.

Mocht je het boek kennen en al ooit voorgelezen hebben, laat gerust een reactie achter op dit blog! En voor de rest…..Tip mensen om dit boek voor 5 december aan te schaffen, of tip de juf of meester van de school van jullie kind!

Het was voor mij een inspirerende dag……

Fijn weekend allemaal!

4 gedachtes over “Prachtige vondst op de Dutch Design Week

  1. Leuk leuk leuk !
    Minder leuk dan snuffelen in de Boekenberg of juweeltjes tegen te komen op fijne plaatsen……deze boeken zijn ook gewoon te verkrijgen op die site met dat blauwe bolle mannetje……;-)
    Even zijsprongetje , wellicht leuke tip v.w.b. “old skool mindfullness ” … “Misschien wisten zij alles ” van Toon Tellegen. Wordt ook veel gebruikt bij NLP en kinderyoga.

    Like

  2. Pingback: Mijn pesoonlijke favorietjes op het feelgood en shopevent deel 1 | justmeiself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s