Wie ben ik?

Mijn naam is Suzanne Gruijters en woon samen met Denis en mijn kids Just (7 jr) Meis (4 jr) in Someren-Eind. Vorig jaar is een droom van mij in vervulling gegaan, ik ben een eigen bedrijfje begonnen op het gebied van kind(en ouder)begeleiding, genaamd “Justmeiself”.

Ook ontwerp ik graag, met (soms) de hulp van Denis allerlei “leuk spul”om vrolijkheid, zelfvertrouwen, verbinding en empathie te stimuleren.

Doordat ikzelf hooggevoelig ben en mijn kids daar ook de nodige genen van bezitten, heb ik inmiddels veel ervaring met leuke producten. En waarom zou ik daar andere ouders niet mee helpen? Op deze manier ontstond het idee om een webshop te starten met allemaal producten (invulboekjes,hulpboeken, prentenboeken enz)waarvan ik vind dat ze helemaal bij de doelen van justmeiself passen en waar andere kinderen en ouders veel profijt van zouden kunnen hebben! Daarnaast gaan mijn eigen ontwerpen een steeds grotere rol invullen in deze webshop, wat heel erg leuk is uiteraard!!!!

Dit zijn Just en Meis:

Justmeiself_lr02

 

Justmeiself is ontstaan op het moment dat ik na 11 jaar besloot te stoppen in het onderwijs! Ik heb altijd heel graag met kinderen gewerkt maar zou graag dieper ingaan op het zelfvertrouwen en het “jezelf durven zijn” van kinderen.

foto-6

Heel veel kinderen hebben net dat stukje extra aandacht nodig, waar op school of thuis geen tijd voor is. En dat is geen kwestie van onwil, maar in de drukte van de huidige maatschappij is het wel iets wat steeds vaker voorkomt! Sommige kinderen hebben moeite met het bijbenen van deze drukte! En als ouder is het vaak lastig om bij het gevoel van je eigen kind te komen. Dit weet ik uit ervaring! Soms is het prettig voor een kind om met iemand te werken die niet emotioneel betrokken is bij hem of haar.

Mijn passie is om kinderen te begeleiden vanuit het gevoel en vanuit het hart. Dit klinkt heel zweverig maar dat is het absoluut niet. Als je in gesprek gaat met kinderen en ze leert hoe ze zichzelf kunnen ontspannen, merk je dat je verbinding krijgt met elkaar (een klik). Als er zo’n verbinding ontstaat, kun je in hele korte tijd heel erg veel bereiken op sociaal-emotioneel vlak. Een kind wat niet lekker in zijn vel zit, staat niet open om te leren. Dat is dus de basis van alles!

Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel geleerd over de werking van het brein! Iets wat enorm essentieel is om te weten bij het opvoeden en begeleiden van kinderen. Maar ook kan er met deze kennis veel duidelijk worden bij jezelf als ouder en opvoeder!

Naast de PABO en 11 jaar onderwijservaring, heb ik een studie Mindfulness voor Kinderen afgerond, de breingerichte mindfulness praktrijktraining gevolgd bij het OKC in Asten en de cursus voor nieuwetijds kindercoaching bij praktijk de krachtwijzer in Budel.( over beide trainingen heb ik een stuk in mijn blog geschreven) Verder  ben ik gecertificeerd bikkeltrainer  en  mag dus ook trainingen geven op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid. De bikkeltrainingen zijn ontworpen door de psychologen-praktijk het Spectrum.

BANNER gecertificeerd Bikkeltrainer

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier deze trainingen gegeven maar ik merkte echter dat veel kinderen het prettiger vonden om dit individueel te doen. Ik heb daardoor besloten om met deze methode geen groepstrainingen meer te plannen, maar deze kennis vooral nog  in te zetten bij de individuele begeleidingstrajecten.

Sinds Januari 2016 ben ik gecertificeerd coach voor de Relax-Kids methode! En dat is ECHT waar mijn hart ligt…..en waar ik groepslessen in ga verzorgen. Zowel bij mij aan huis als op locatie. Je kunt meer info vinden onder het kopje “Relax kids”op deze site.

relax kids

 

Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan! Voor vragen, neem gerust vrijblijvend contact met me op! En neem vooral een kijkje op mijn site,lees mijn blog, bezoek mijn facebook en instagram om een goed beeld van mij te krijgen en om te bedenken of mijn visie past bij die van u en uw kind!

Als u mijn blog aanklikt en uw mailadres achterlaat en op de knop “volgen”drukt, blijft u op de hoogte van nieuwe updates. Er komen vaak bruikbare tips voorbij, maar ook veel openhartige persoonlijke verhalen over mijn eigen leven.

lieve groeten,

Suzanne Gruijters

Justmeiself_lr12

 

 

6 gedachtes over “Wie ben ik?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s