25 November 2014 de dag dat ik “justmeiself” ondernemer werd……

Voor velen zal het gewoon “ff” een handtekeningetje zetten zijn bij de KVK maar voor mij niet! Voor mij is vandaag een droom, waar ik tot een jaar geleden nog niet eens over na kon denken, werkelijkheid geworden! Ik ben trotse eigenaar geworden van mijn eigen bedrijfje “justmeiself”.

Het begon allemaal met een zware (lees HELE zware) tijd die in juli 2010 begon, met een traumatische gebeurtenis, daaropvolgend een postnatale depressie, allerlei lichamelijke en psychische klachten resulterend in paniekaanvallen met als klapper op de vuurpijl een angststoornis als toetje!

Een tijd waarvan ik op sommige momenten dacht dat hij nooit voorbij zou gaan. Ik heb me er tegen verzet, heb er tegen gevochten, maar het enige wat echt heeft geholpen is het over me heen laten komen en accepteren dat het niet anders was op dat moment(heeft 2 jaar geduurd)! Vanaf het moment dat ik hier toe in staat was, ging het langzaam bergopwaarts! En ben ik heel erg dankbaar, zonder iemand te kort te willen doen, voor mijn ouders en schoonouders, zus en schoonbroer, schoonbroer en schoonzus, lieve vrienden (Erg bijzonder om te ervaren dat vrienden die in afstand ver weg wonen, qua gevoel veel dichterbij zijn gekomen), familie, collega’s van de Gerardusschool, psycholoog Joost van de Moosdijk, Hanneke Jeronimus van het #OKC-Asten en natuurlijk mijn eigen lieve Denis Just en Meis dat ze ondanks mijn labiele humeur, me accepteerde zoals ik op dat moment was en zijn blijven geloven in feit dat het nog ooit goed zou komen!

Ondanks dat ik me rijk rekende dat ik omgeven werd door lieve mensen, heb ik me echt heel eenzaam gevoeld! Want hoe goed iedereen het ook bedoelde…..ik moest het toch zelf doen! Dankzij de Mindfulness training heb ik geleerd dat je op sommige momenten Niks anders hoeft te doen als alleen ademhalen! (just breathe). En het verwerken van dingen heeft tijd nodig en er staat geen periode voor, hoe lang dat moet duren!

Maar dat was toen en nu is nu! Door deze levenservaring heb ik wel echt ontzettend veel geleerd en heb ik een nog sterkere drang om mijn passie achterna te gaan! In het afgelopen jaar dat ik gestopt ben met mijn werk als leerkracht heb ik veel nagedacht over wat ik echt zou willen. Ik ben erachter gekomen dat schrijven me niet onaardig af gaat en dat ik hiermee, veel belangrijker nog, mensen kan bereiken, inspireren en blijkbaar zelfs soms kan helpen.

Er heerst nog altijd een taboe op psychische klachten, maar dit houden we zelf in stand. Uit schaamte wordt er vaak niet over gepraat en komen mensen niet op de juiste plek terecht wat betreft zorg! Nou, ik heb ervoor gekozen om heel openhartig over bepaalde dingen te zijn, om zo het taboe een beetje te doorbreken en om hopelijk een voorbeeld te kunnen zijn voor anderen die zichzelf eenzaam voelen in hun verdriet.

Ik heb precies geleerd wat stress met je lichaam doet en wat er op momenten van angstsituaties met je hersenen gebeurt….het mooie daarvan is dat het zodanig te trainen is, dat je er minder last van hebt! Ik heb het zelf ervaren en ik sta te popelen om mijn kennis en ervaring over te dragen op kinderen (en hun ouders evt.) Er staan nog enkele trainingen op het programma om mezelf nog meer te specialiseren (zoals nieuwetijdse kindercoaching), en dan kan ik met al mijn kennis en ervaring vooruit!

Daarnaast blijft mijn passie voor creatieve dingetjes. Dus een soort van miniwebshop met toepasselijke artikelen die echt “justmeiself” zijn, wil ik ook gaan voortzetten helemaal na mijn bezoekje aan flavourites afgelopen zaterdag. En als laatste wil ik blijven bloggen…… Dit alles wordt tzt in een compleet nieuw jasje gegoten!

Kortom…….een hele boel redenen om vandaag naar de Kamer van Koophandel te gaan! Het voelde echt symbolisch als een soort van start van nieuwe periode! Waarmee ik volop aan de slag kan gaan wanneer Meis in januari naar school gaat (*slik*)

In plaats van heel trots “even” een handtekening te zetten, kreeg ik me daar toch een vragenvuur door een mevrouw die me duidelijk niet serieus nam! Ze gaf nadrukkelijk aan dat we niet moesten denken dat je jezelf in kan schrijven voor de Kvk omdat je dan recht hebt op een Makro-pasje…… Nee je moest toch wel echt een concreet plan hebben!  Dit was 1 van de ongeveer 20 opmerkingen die ik naar mijn hoofd geslingerd kreeg. En hoogsensitief als ik ben, kon ik het niet laten om de opmerking te plaatsen : ” nou, wat een enorm fijn gesprek dit!” De mevrouw keek me aan alsof ze water zag branden, maar bond toen in! Als klapper op de vuurpijl moest ik melden WAT voor soort producten ik wou gaan verkopen via de webshop. Mijn antwoord daarop was: ” ja gewoon producten die ik nog ga ontwikkelen, maar waarvan ik nu nog niet precies weet hoe en wat!” FOUT hoe kon ik dit toch zeggen, want meteen kreeg ik terug : ” Producten, producten???? kunt u IETS specifieker zijn mevrouw? een boeing 747 is namelijk OOK een product”! Ok…..”kinderproducten dan….” maar ook dat was niet goed: “kinderproducten??? dat doet me denken aan speelgoed, dat zul je vast niet bedoelen!”. Ik weet niet eens meer wat we uiteindelijk ingevuld hadden….. de informatie drong niet meer tot me door….m’n brein haakte af (*flop*voor insiders) op dat moment!

Maarrrrrrrr uiteindelijk is het goed gekomen en tadaaaaaaa daar zit ik:

foto 1-5

En ben ik vandaag officieel “ondernemer” geworden ! (want ook op de vraag aan mevrouw of ik een ZZP-er of freelancer was? kwam het antwoord dat deze termen gewoon bedacht zijn door mensen zelf en dat het dus gewoon “ondernemer” moet zijn)

De komende tijd ga ik dus met alle bovenstaande dingen aan de slag, zodat ik hopelijk ergens in februari echt zelfstandig aan het werk kan gaan! Dus als het wat rustiger is op justmeiself.com , komt dat omdat ik achter de schermen hard aan het werk ben!!! Maar uiteraard houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen! Tnx voor jullie support

Lieve groetjes,

foto 2-5

16 gedachtes over “25 November 2014 de dag dat ik “justmeiself” ondernemer werd……

 1. Als er iets champagne verdient is het dit wel!! (Al zou de KVK-mevrouw gedacht hebben “puh, die krijgt straks écht geen champagne” haha). Hoe gaaf is t dat je nu kunt zeggen dat je hoofd vol zit met allemaal leuke en positieve dingen!! Justmeiself krijgt steeds meer vorm, zoals ook de Suus-versie 2.0 steeds meer vorm krijgt! Proost, (denkbeeldig dan maar) op t ondernemerschap en heel veel succes! 😘

  Like

 2. Hey Suus,
  wat goed van je. Heel veel succes in je eigen onderneming! Proficiat dus!!!!
  Vooral dat je de KvK hebt doorstaan! Ik heb onlangs nog twee startende, ondernemende mensen horen mopperen over de desillusie die dat voor hen was. Dus daarin sta je niet alleen.
  Ik bewonder de energie die ik overal uit je geschriften op zie lichten. Ga zo door, ik ben trots op je en mis je nog steeds als collega!
  Liefs Marian

  Like

 3. Hey Suus,
  Gefeliciteerd met je eigen onderneming! Petje af voor de weg die je hebt moeten gaan. Ik heb er een beetje van meegekregen aan de zijlijn en stond naast je toen de shit allemaal begon.
  Ik ben zo trots op je dat je je erdoorheen hebt geslagen.
  Ik hou je in de gaten en geniet van je blogs.
  Veel liefs.

  Like

 4. Hallo Susan ,top hoor geloof in je zelf en als je weet wat je wilt kom je er !!!
  Dat weten wij uit eigen ervaring !!!
  Je komt er wel want de juiste mensen staan achter je die je liefhebben !!!
  Liefs Toos v.d.V
  .

  Like

 5. Top suus , ik heb het volste vertrouwen dat dat helemaal goed gaat komen, met jou en je ondernemings schap. Ik moest wel even slikken van je verhaaltje, ik had altijd zoiets van die suus slaat zich overal door heen en altijd zo positief, zo zie je maar iedereen heeft wel iets, maar respect hoe je je er door hebt geknokt en er sterker bent uitgekomen, heel veel succes met alles en ik hoop nog veel te lezen van je , liefs elles

  Like

 6. Nou Suzanne je heb idd een super idee en je zit nog bordevol ideeën. Ik vindt dat je het super doet en dat je erg trots op jezelf mag zijn. Lees met veel plezier je blogspot en alles wat je bezig houd. Ik zou zeggen ga op Door en je verdient het om hier een groot succes van te maken.

  Like

 7. Hey suus wat bende toch een kanjer dr kennen veel mensen een voorbeeld aan nemen en ach de vrouwtje van de kvk heeft niet in de gaten gehad wie ze voorzich had “de suus van justmeiself “uit dent en die laat zich nie zomaar gek maken
  heel veel succes met je verdere plannen
  go for it !!!!!!

  Like

 8. Pingback: 1 Jaar Justmeiself!!!!!!! | justmeiself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s