Mooi initiatief

We hebben het wellicht allemaal meegekregen via de tv, de social media of de radio. Het pasgeboren meisje wat van de week gevonden is in een vuilcontainer. De vraag blijft, wat de moeder bezielde toen ze dit had gedaan? Een feit is en blijft dat ze blijkbaar niet in staat was om voor haar dochtertje te zorgen en waarschijnlijk is ze zelf ten einde raad geweest. Tenminste…..dit zou je wel zeggen….zoiets krijg je met een gezond verstand en in een “normale” toestand niet verzonnen, laat staan dat je het ook nog daadwerkelijk doet!

En het klinkt heel erg stom misschien, maar ergens voel ik ook medelijden met de moeder. Je kunt mij niet wijsmaken dat dit een weloverwogen beslissing is geweest. Er is vast meer aan de hand geweest waarover je uren kunt speculeren. Ik vind het toch wel heel triest dat je jezelf zodanig rot voelt, dat dit de beste oplossing lijkt! Nogmaals….. het is en blijft ONGELOOFLIJK, maar ik vraag me wel af wat voor leven moeder heeft gehad. En daarmee wil ik het niet goedpraten, zeerzeker niet, maar ik wil wel heel graag geloven dat de moeder dit heeft gedaan uit pure wanhoop in plaats van met pure opzet!

Gelukkig is het meisje gevonden en inmiddels geplaatst in een pleeggezin! Haar start is natuurlijk dramatisch en als ze later gaat begrijpen wat haar is overkomen, wordt dat nog een heel verwerkingsproces lijkt mij! Haar vertrouwen heeft al een flinke beschadiging opgelopen waar ze de rest van haar leven last van kan hebben!

Nu kwam ik vandaag een ontzettend mooi initiatief tegen…. er is namelijk iemand die een pagina heeft opgericht http://welkommeisje.wordpress.com en een mailadres heeft aangemaakt: welkommeisje@gmail.com en daar kan iedereen 2 weken lang een mooie wens voor het meisje (en haar pleegouders) heen sturen. Van al die reacties gaan ze een mooi gebundeld boekje maken, zodat het meisje later kan zien, hoeveel mensen aan haar dachten!

Hopelijk helpt het haar om haar zelfvertrouwen op die manier te behouden of terug te winnen!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s