8 voorwerpen die helpen om je autovakantie (met kids) een STUK aangenamer te maken

Vandaag een keer 2 blogs!!!! Na de beladen blog van vanmorgen over het afscheid van Meis haar fiepje, Is het nu tijd voor een lekker luchtig blogje wat ik met het verstand op 0 kan typen en wat jullie ook met het verstand op 0 kunnen lezen 😉

Afgelopen weken hebben wij een 10 daagse reis gemaakt naar Denemarken, met een volkswagen variant uit 1975.Een aantal mensen verklaarde ons voor gek, een aantal vond het juist supergaaf…… en ik…..tja ik heb het voor het eerst in mijn leven een keer gewoon op me af laten komen. Daar ik normaal  letterlijk ziek kan zijn wanneer ik op vakantie ga (door de stress van het inpakken, de prikkels, het vliegtuig waar ik niet uit kan enz enz.) was ik er nu vrij relaxed onder. Ook omdat we deze ronde met de auto gingen en dus op ons gemakje richting het noorden konden gaan. Wel met een oldtimer EN 2 kids op de achterbank, maar dat was bijzaak.

foto 3 (6)

We hebben over het algemeen een hele prettige reis gehad, maar er zijn echter een aantal voorwerpen/producten die ik  toch graag met jullie wil delen voor het geval jullie ook op vakantie gaan met de auto.

Ik moet er wel even bijvertellen dat de auto helemaal in orde was gemaakt voor deze reis en dat wij van onze buurman (volkswagen classics) een pakketje met onderdelen hadden meegekregen voor het geval we met stukken kwamen te staan en de plaatselijke garage ons weer vooruit zou kunnen helpen. Ook hebben we er gordels in laten maken en een sigarettenaansteker. Verder zit er geen enkele luxe in, op of aan, maar het had wel z’n charme:

1: Een emmertje met een pedaalemmerzakje erin:

foto 2 (5)

Dat ik hier zelf niet aan gedacht heb op de heenweg……. Zowel Just en Meis zijn allebei wagenziek geworden en gaven alles over! Tot 2 keer toe de hele auto uit moeten doen, en de kids om moeten kleden. Tijdens ons verblijf spraken we een stel waarvan hun kids ook wagenziek werden, maar die hadden allebei een klein emmertje met een pedaalemmerzak erin. Zodra ze moesten overgeven, deden ze dat daarin en na afloop knoopten ze het zakje dicht en gooiden het weg. Een nieuw zakje erin en klaar is Kees. Het geluk van de oldtimer was dat de bekleding van een soort “nepleer” is en dus makkelijk af te nemen gelukkig.

2. Wegwerp schoonmaakdoekjes en wegwerp natte washandjes

foto 2(7)

Deze doekjes waren echt onze redding na de gebeurtenis van hierboven. Omdat je niet meteen een sopje met een dweil of doekje bij de hand hebt zijn deze doekjes erg welkom. De wegwerpwashandjes waren ook ideaal, om de gezichten en handen van de kinderen weer lekker fris te laten krijgen. (ze kunnen nu eenmaal niet even in bad langs de snelweg)

foto 2 (6)

Hierboven is Meis even aan het wachten terwijl wij de auto aan het schoonmaken zijn na een “gevalletje wagenziekte” bij Just.

3. Hoofdtelefoons voor de kinderen:

foto 4 (3)

Of je nu een tablet, radio of dvd speler hebt om de kids te entertainen, zorg dat je een hoofdtelefoon hebt zodat je niet continue de blije kindermuziekjes aan hoeft te horen. Voor onze kids was het tevens een prettige geluidsdemper, de oldtimer maakte nogal herrie namelijk 😉 Deze leuke hoofdtelefoons zijn ideaal en je hebt ze zowel in jongens als meiden varianten. Je koopt ze voor een klein prijsje bij de Action.

4: Splitter voor de hoofdtelefoons:

foto 1 (5)

Ideaal…..met dit simpel, klein, splittertje, creeer je 2 ingangen voor een hoofdtelefoon op 1 tablet of dvd speler! Ideaal voor onderweg, zodat de kinderen toch allebei op 1 tablet een film kunnen kijken. Dit koop je voor 50 cent bij Action.

5. Nekkkussentje voor jezelf:

foto 5 (2)

Dit kussentje is GEWELDIG. Het is een kussentje gevuld met hele minuscule piepschuimbolletjes. Zodra je het om je nek doet, vormt het naar jouw houding. Ik heb dankzij dit kussentje af en toe heel comfortabel een dutje kunnen doen zonder een zwaar hoofd of stijve nek te hebben. Ik durf het bijna niet te zeggen maar ook dit exemplaar kun je voor een euro of 3 bij de action krijgen.

6: Een jerrycan benzine:

En helaas pindakaas……daar heb ik geen foto van, want je raad het al…..deze hadden we dus niet! Helaas wel een uur langs de kant van de snelweg moeten vertoeven omdat we zonder benzine stonden…. De Deense wegenwacht kwam gelukkig ons redden met een kannetje benzine! Vervolgens DIRECT zelf een jerrycan met benzine aangeschaft 🙂 ONMISBAAR

7: Auto-oplader:

foto 4 (4)

Dankzij dit kabeltje was het, zelfs in een old-timer, mogelijk om een telefoon of tablet met tom-tom te gebruiken! En dat was zeeeeeeer handig! (lees onmisbaar) Deze hebben ze bij de Hema voor ongeveer 10 euro.

8. Knuffels:

foto 3 (5)

Omdat op de heenweg gebleken was dat de kinderen wagenziek werden, was het beter dat ze zichzelf niet op de ipad zouden richten of in een boekje zouden tekenen…… daarom kozen ze er op de terugweg voor om de knuffels mee op de achterbank te nemen. En met deze knuffels werden COMPLETE toneelstukken ingestudeerd en opgevoerd. Hier hebben ze uren speelplezier mee gehad.

Het is niet 1 van de blogs waar ik het meest trots op ben, maar wellicht wel praktisch voor een heel aantal mensen die nog met de auto op vakantie willen gaan! Dus doe er je voordeel mee!

Welterusten x,

Suus

Een gedachte over “8 voorwerpen die helpen om je autovakantie (met kids) een STUK aangenamer te maken

  1. Pingback: Reisverslag van onze 10- daagse autovakantie naar Denemarken MET kids! | justmeiself

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s