Brainstormen op het ROC Ter AA college

Wow…. een aantal weken geleden ging mijn telefoon….een oudleerling van de Gerardusschool van jaren terug had ik aan de lijn. Wat leuk! Altijd leuk om oudleerlingen weer te spreken, maar deze keer was het extra bijzonder. Ze zit in het 2e jaar van het ROC ter AA college en volgt de richting tot onderwijsassistent. Ze gaat samen met een aantal andere 2e jaars studenten en leerkrachten de themaweek in elkaar zetten voor de aankomende toetsweek.

Op het ROC hebben ze elke toetsweek een aantal dagen in het teken staan van een bepaald thema. Een thema waar tijdens de reguliere lessen te weinig tijd voor is. Hoe gaaf is dat?? Het is met name bedoeld voor alle 1e jaars studenten.

Aankomende themadagen op 15 en 16 April zullen in het teken staan van rouwverwerking, scheiding en gedachtekracht. Vooral omdat een heleboel studenten hiermee te maken krijgt tijdens hun stage en later in de praktijk. Ze lopen er tegenaan dat ze niet precies weten hoe ze moeten reageren en vooral op welke manier ze klaar kunnen staan voor kinderen met zulk verdriet.

Er zullen een aantal workshops en lezingen gegeven gaan worden over deze thema’s door verschillende professionals en bij het stukje gedachtekracht, dachten ze aan mij!  Aldus de oudleerling aan de andere kant van de lijn!

En toen werd het heel even stil…….. “aan mij?”……..ze denken gewoon “aan mij????”   Wow…… ff laten landen en even afwachten wat er van mij verwacht gaat worden. Ik vind het een hele eer, maar ook wel heel erg spannend eigenlijk.

Al snel nam Ingeborg, de docent van dit clubje, contact met me op en we hadden direct een “klik” via de mail. Ik besloot om er voor te gaan , maar dan zou ik heel graag een keertje met de werkgroep bij elkaar willen zitten zodat ik 15 april niet totaal “vreemd” binnen zou komen. Nou en dat “keertje” was vandaag!

Daar ging ik……naar het ROC in Helmond…..nooit geweest maar ik werd heel hartelijk ontvangen! En WAT een mooi vrolijk gebouw zeg. Met HEEL veel kleur, dus je raad het al……net wat voor mij 😉

foto 3(1) foto 2(4)

Eenmaal daar, heb ik met Ingeborg en de 2e jaars studenten samen gekeken naar de invulling van de themadagen en ook  naar wat mijn rol daarin zou kunnen zijn. Want ik ben alles behalve een expert op het gebied van rouw en scheiding, maar ik kan wel heel goed uitleggen wat je kunt doen met kinderen die onder ernstige spanningen lijden. En daar zal ik die dagen ook op insteken en al gauw waren we het eens over mijn invulling van de workshop!

Fijn in groepjes van max 15 studenten zodat er veel persoonlijke interactie kan plaatsvinden en ik niet voor een volle collegezaal hoef te staan….helemaal leuk!

Het was erg leuk om met deze club meiden te brainstormen en ga aan de slag om een mooie workshop in elkaar te zetten, wat perfect in deze dagen zal passen. Wat een mooie uitdaging, maar vooral een mooie kans om ruim 60 studenten die het onderwijs of de kinderopvang in gaan, mijn visie en missie mee te geven!ll  Dat er aandacht is voor het “gevoel” van kinderen en niet alleen voor de prestaties. Echt een super initiatief!!!

Ik  heb er zin in en zo te merken de meiden ook!

foto 1(4)

Ik kan wel zeggen dat mijn werk echt afwisselend is! Het schiet alle kanten op….. van het begeleiden van kinderen naar de feelgoodmarket, van het ontwerpen van posters en kaarten tot het geven van gastlessen op het ROC….. Zoveel diversiteit maar met 1 heel belangrijke gemeenschappelijke factor en dat is het feit dat ik er heel veel positieve energie van krijg! 🙂

Wordt vervolgd!!!!

Suus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s