In the pocket!!!!!!! WAT een ervaring!

Ik weet gewoon even niet waar ik moet beginnen. M’n hoofd zit tot aan m’n kruin toe vol met informatie, ideeën en mooie ervaringen! Ik moet het nog even gaan “plaatsen” als het ware, dus om te beginnen schrijf ik nu een deel van me af.

De afgelopen 2 dagen heb ik een praktijkgerichte cursus gevolgd voor het coachen van nieuwetijds kinderen. En nu zullen een aantal van jullie denken… Het begrip “Nieuwetijds kinderen” daar heb ik wel ooit van gehoord, maar weet niet precies wat het nu precies is. Veel mensen verwarren dit met kinderen van “deze” tijd, dus kinderen die veel met computers en ipads doen. Maar dat wordt er helemaal niet mee bedoeld.

Nieuwetijds kinderen, zijn kinderen die hooggevoelig zijn (ook wel hoogsensitief genoemd) een aantal van hen hebben vaak ook een “hoger bewustzijn”. Het kan zijn dat ze dingen voelen, ruiken, zien of horen, die jij helemaal niet ervaart. Omdat er beweert wordt dat deze kinderen geboren zijn met een boodschap voor deze “nieuwe” tijd, gebruiken we de term nieuwetijdskind.

Ik ging met name deze cursus volgen om nog meer praktische tips te krijgen over het hoogsensitieve gedrag bij kinderen. En dat van dat “hoger bewustzijn” leek me erg zweverig, maar wel interessant om een keer te horen.En vooral om je bewust te worden van het feit dat je met een “HART-gerichte”kijk naar kinderen blijft kijken, sprak me aan.

Toen ik gisterenochtend binnen kwam in de prachtige praktijkruimte van http://www.dekrachtwijzer.nl en Sanne Blom voor het eerst ontmoette, voelde het al meteen goed. Wat een prachtige warme ruimte is dat zeg, met een enorm huiselijk karakter en zelfs een mooie meditatieruimte. “OEi” denken er nu een aantal die dit lezen “MEDITEREN”???? help, “ik haak af”. Prima, dat mag, dat had ik waarschijnlijk een aantal jaren geleden ook gedacht. Maar ik ben er inmiddels al door de Mindfulness training achter dat mediteren niks anders is dan bewust te worden van wat je voelt. En ik moet zeggen dat het bij mij als een verademing werkt, even niet denken maar alleen maar voelen. Waarbij je jezelf alleen maar hoeft te focussen op de ademhaling. Ik vond het zelfs zo prettig dat ik bijna dagelijks een meditatievorm toepas op mezelf.

En mediteren is lang niet altijd in de lotushouding met je handpalmen omhoog , “ZEN” te zitten zijn, integendeel…..er zijn hele praktische meditatievormen die een verrijking zijn voor iedereen! Mijn vooroordeel over mediteren, was na 1 keer al als sneeuw voor de zon verdwenen. En daar kan ik nu nog hele verhalen over typen, maar ik kan je daar niet van overtuigen, dat moet je zelf ervaren. Maar dat terzijde…

Samen met nog 3 cursisten hebben we de 1e dag van de cursus hele diepgaande meditaties gedaan om op zoek te gaan naar je eigen kern. Op zoek naar je innerlijke kind….”HO HELP WEERSTAND”, dit klinkt op nieuw erg “ZWEVERIG” en dat vond ik ook echt. Dat heb ik met een lach ook tegen Sanne gezegd! Ik sta er een beetje sceptisch in, maar wel met een open blik, dus laat maar komen…… En het op zoek gaan naar wie je eigenlijk bent en wat je gevormd heeft van kind tot nu is heel erg heftig! Er kwamen emoties naar boven bij iedereen, maar het was ontzettend bijzonder. Zoals Sanne zegt, moet je eerst bij je eigen kern komen, om oprecht met een hartgerichte kijk (vanuit liefde en met gevoel voor het kind) naar kinderen te kunnen kijken. En niets is minder waar. En het is niet zweverig….het laat je juist heel erg “aarden”, voelen wie je bent.

De dag vloog om en we hebben veel mooie ervaringen uitgewisseld, elkaar tips gegeven en kennis gemaakt met literatuur op het gebied van nieuwetijds kinderen. We hebben leren spiegelen aan de hand van casussen. Wat wil een kind met een bepaald gedrag duidelijk maken? Confronterend, maar erg verhelderend. We hebben gelachen, gehuild, gezellig geluncht en vooral heel erg veel gevoeld! Het was een erg bijzondere dag die nog tot in de late uurtjes doorwerkte in mijn hoofd. Maar de essentie van deze cursus was voor mij heel duidelijk:

Als we nu eens alle kinderen in een(1)

en het gaf me zo’n positief gevoel om naar de volgende dag te gaan.

Vandaag was die dag, deze keer was hij meer gericht op de praktijk. Hoe ga je om met nieuwetijds kinderen en hun ouders? Wat hebben ze nodig? Hoe kan ik dat bieden? enz enz.

We hebben mindmaps gemaakt, weer casussen besproken, kindermeditaties gedaan, heel erg interessant allemaal. Daarna kwam er ook een stukje over kinderen met een paranormale gave, dit omdat dit helemaal in Sanne’s overtuiging past en ze ons graag ook daar een klein beetje over mee wil laten pikken. Vooral omdat je hier in de dagelijkse praktijk als professional, mee te maken kunt krijgen. Of je er nu “iets” mee hebt, ja of nee, dat is eigenlijk niet aan de orde, het feit is dat er kinderen zijn die hier “last”van hebben en dan zou het fijn zijn dat dit bijvoorbeeld op school opgepikt zou worden. Al is het maar dat je het bespreekbaar maakt en kunt tippen waar ouders terecht zouden kunnen in zo’n geval.

Ik moet zeggen…. dit was voor mij een compleet nieuwe wereld maar daar, waar ik eerst enorm sceptisch was, heb ik er nu meer begrip voor gekregen. Ook voor mensen waarvan ik weet dat hun kind dingen “ziet” heb ik echt bewondering gekregen. Vooral het feit dat ouders het serieus nemen als dit zo is, want een kind kan er echt last van krijgen als het weggewuifd wordt als “flauwekul”. En daar zijn een heleboel mensen  toe geneigd, totdat het hun kind is…….Maar zo werkt het met alles natuurlijk.

Als laatste liet Sanne ons kennis maken met Bloesem remedies. Het zijn eigenlijk gewoon vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de bloesems van een boom plant of struik.  Ze activeren trillingen van energieen en worden ingezet als de balans tussen lichaam en geest zoek is. Nou voorheen zou ik echt denken…..“jij wel met je druppeltjes, als je water in het flesje zou doen zou het dezelfde werking hebben” maar doordat ik al bekend was met bioresonantietherapie (ja je probeert echt ALLES als je niet lekker in je vel zit en geen energie hebt) was voor mij het verhaal van de trillingen niet nieuw. En voor mij klinkt het ook heel logisch. In je lichaam zitten energieën die trillingen uitzenden, als de trillingen niet op de juiste “frequentie”zitten, krijg je als het ware een “storing”. Deze druppels doen niks anders dan de juiste trillingen in werking te zetten. Ik kan niet omschrijven wat er gebeurde toen ik zelf de juiste druppels moest zien te combineren, want dat gaat denk ik voor de meeste mensen te ver. Feit was dat ik zonder voorkennis precies de juiste flesjes eruit pakte.

Terwijl ik het typ, denk ik …… laat ook maar…het is niet uit te leggen. Ik weet wel zeker dat ik achter het principe van de bloesem remedie kan staan en dat ik het serieus overweeg om het aan te gaan bieden in mijn eigen coachingspraktijkje. Toen ik dit aan Denis uit probeerde te leggen zei hij voor de “grap”. Moet ik ergens een bezemsteel gaan regelen??? Dussssssss…….

Een HELE HELE HELE grote les voor mij de afgelopen 2 dagen is dat je af en toe je vooroordelen aan de kant moet zetten, wil je echt HART-gericht kunnen kijken naar een kind. En voor mij waren deze 2 dagen een ware eye-opener. Samen met de kennis over de werking van het brein, mijn ervaring en kennis uit het onderwijs, mijn opleiding Mindfulness voor kinderen en uiteraard mijn eigen levenservaring en dagelijkse ervaring uit de opvoeding als moeder van Just en Meis, heb ik deze 2 dagen de laatste stukjes van mijn puzzel gevonden die nog ontbraken.

Ik heb voor mijn gevoel, het beste uit allerlei theorieën en ervaringen allerlei dingetjes geplukt, die mij nu het gevoel geven dat ik weet welke richting ik op wil op het gebied van coaching! Ik kan nu een concrete invulling gaan geven aan mijn rol als coach. Coach voor zowel ouders als kinderen. Een coach vanuit het hart! En dat is heel bijzonder, voor het eerst in mijn zoektocht naar wat ik precies wil, heb ik na vandaag het gevoel dat ik het nu precies weet. Mijn hart volgen en met alle dingen die ik voor mezelf er uitgepikt heb, mensen en kinderen  gaan helpen. Daar wil ik Sanne ENORM voor bedanken. Wat waren de afgelopen 2 dagen een bijzondere ervaring….Sanne dankjewel! Dus met trots kan ik jullie mijn behaalde certificaat laten zien:

certificaat

Ik merk dat ik puur vanuit mijn gevoel zit te typen, dus let aub niet op spelfouten of kromme zinnen (eerlijk gezegd heb ik geen zin om mijn tekst nog een keer helemaal na te lezen, hihi) Mocht je niet afgehaakt zijn….:

Dank jullie wel voor het lezen!!!!

xxx

3 gedachtes over “In the pocket!!!!!!! WAT een ervaring!

  1. Wauw wat treffend en helder beschreven!
    Ik ben sinds een week ook begonnen met het toepassen van en verdiepen in de bloesems en kreeg hier thuis precies dezelfde reactie over de bezemsteel :-D!!

    Mooi stuk!

    X

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s