Wat een invasie!!!!!!

Trots, blij, “ziejeweldatikhetkan”-gevoel, hellup, en nog vele andere emoties heb ik de afgelopen 2 dagen gehad vanwege de “invasie” rondom mijn bericht van 17 November! NIET NORMAAL

“as we speak”:

*is het meer dan 4000 keer gedeeld op FB

* is het gelezen door meer dan 25000 mensen

* is er 25 keer gereageerd op mijn blog met mooie reacties en duizenden keren gereageerd via facebook met mensen die er hetzelfde over dachten!

* heb ik 15 nieuwe volgers van mijn blog bijgekregen!!!!

Toen ik het artikel maandagochtend vlug typte, na het lezen van het nieuwsbericht op NOS.nl, ben ik heel vlug even mijn mening/gevoel op papier gaan zetten! In de hoop dat een aantal mensen het zou gaan delen, zodat er wellicht een aantal mensen aan het denken zouden worden gezet! Maar op deze invasie had ik never nooit niet gerekend! Als ik van te voren geweten had, dat zoveel mensen het zouden gaan lezen, zou ik het waarschijnlijk niet goed genoeg hebben gevonden. Er stonden kromme zinnen in, vast en zeker wat spelfouten en daarbij…..Wat boeit de rest hoe ik erover denk?????

Nou gelukkig heb ik niet te lang nagedacht en meteen op verzenden geklikt. En dat doe ik eigenlijk altijd. Ik ben echt een gevoels en inspiratie schrijver. Dat is mijn passie. En dat het geen literair hoogstandje is…..tja dat is nu eenmaal zo! (ieder z’n kwaliteiten zullen we maar zeggen he? 😛 )

Toch waren er 3 mensen die hun kritische noot plaatste over de spelling van het stukje! Er werd uiteraard benoemd dat dit voor een juf toch echt niet kon. Een ander zei er ook nog bij dat ze het geen “sterk stuk” vond. Tuurlijk, bij zoveel lezers zitten er altijd mensen tussen die kritiek gaan leveren. En dat mag ook. En TOCH was het typisch om te merken dat ik de neiging had om meteen in de verdediging te schieten. Ik vond het echt zo’n “belachelijke” opmerking, hoe durfden ze???  Al gauw genoeg kwam ik tot de conclusie dat dit nu NET de inhoud bevestigde!

Dat niet alleen kinderen worden afgerekend op wat ze NIET kunnen, maar dat dit in de volwassen wereld ook nog steeds zo werkt helaas! Wel een dik leerpunt voor mezelf dat ik mezelf moet realiseren dat je kritiek kunt krijgen, daar waar je je mening geeft! En HOE belachelijk je het ook vindt……..ze zijn het niet waard om er ook maar 1 minuut “last” van te hebben. Dus ben ik me gaan focussen op de positieve reacties want dat waren er ongeveer 10 000 keer zoveel en juist WEL de moeite waard om bij stil te staan!

Het was erg fijn om me zo lekker trots te voelen en daar had ik ook alle rede toe vond ik zelf! Ik heb uit enthousiasme flink opgeschept via Facebook. (sorry voor de overkill)

Voor mij was het een bevestiging dat het ‘van me af schrijven’ van mijn gevoel, blijkbaar toch mijn talent is! En dit talent wil ik heel graag verder ontwikkelen!

Sommige berichten (waarvan deze ook) zal ik niet delen via social media omdat ik deze puur voor mijn vaste volgers schrijf! Want mensen die zichzelf inschrijven voor de update-mail, zijn oprecht geïnteresseerd! En daar ben ik oprecht dankbaar voor! Het is nu nog een redelijk klein clubje, maar ik heb er vertrouwen in dat het clubje alleen nog maar gaat groeien!

tnx

xxx

10 gedachtes over “Wat een invasie!!!!!!

 1. De cijfers liegen er niet om, Suus, geweldig! Of de minister het in persoon zal lezen weet ik niet, maar het kan niet anders dan dat het heel dichtbij komt! Een betere motivatie om je hobby gewoon lekker voort te zetten is er volgens mij niet! Top! X een trotse zus

  Like

 2. Suus

  Je bent echt een kei van een schrijfster. Je weet het steeds zo goed te verwoorden, echt knap.
  Ik lees het steeds vol overgave en herken vrijwel alles wat je schrijft. Erg mooi en wat kan jouw die spelfouten schelen.

  Tot gauw en fijne sinterklaastijd.

  Gr. Monique

  Like

 3. Ja… als je je mening geeft kun je kritiek krijgen. Is altijd al zo geweest. Het geweldige van Nederland heb ik altijd gevonden dat er …om er maar weer eens een beladen term in de gooien….vrijheid van meningsuiting was. Maar ik wil ook de nuance in de discussie, begrip en respect voor elkaar en elkaars standpunten. En dat lijkt met de komst van de sociale media steeds lastiger te worden. Je hoeft maar op bepaalde forums en op FB te kijken en discussies vliegen uit de bocht. En gaat het niet meer over de inhoud, maar over bijzaken en elkaar iets (mis)gunnen. Ik ben daarom gestopt met FB. Wat jammer is, want mits goed ingezet is het een verrijking. Fijn om andere standpunten te leren kennen, superleuk om discussies te volgen. Maar sociale media maakt ons lui. We zitten veilig achter onze computer commentaar te leveren op elkaar en worden maar een beetje een zuur volkje. En dat brengt me bij de vraag….wat kunnen we nu echt DOEN ? Het delen van berichten zoals het jouwe is 1 stap…Maar hoe komen we achter die computer vandaan en kunnen we iets doen om goede scholing voor onze kinderen te bewerkstelligen ? Van REactie naar ACTIE…. Denk dat je toch bij Humberto moet zien te komen Suzanne 😉 Jij zet met al je activiteiten en je visie op onderwijs al stappen ! Ga zo door ! ( om in juffentaal te spreken )

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s