Eurosjopper Groots met de zachte “E”

Ok…. Ik geef toe… de titel slaat eigenlijk nergens op. Maar aangezien heel mijn social media vol staat met euforische foto’s van de concerten van Guus Meeuwis EN het feit dat ik weet dat de tourmanager van Guus ook heeeeeeeel graag naar eurosjopper was gegaan, vond ik m wel toepasselijk 😜 ( dit alles met een enorme diepe buiging voor Guus overigens)

Nu even over tot de orde van de dag…..

Het was zeker NIET mijn bedoeling om hier een blog over te schrijven en het is ook zeker NIET ter promotie van dit festival  (dit festival heeft het voor mekaar om een schaarste te creëeren op het gebied van tickets dus moet je blij zijn dat je er eentje hebt weten te bemachtigen )

Ik schrijf het:

a) omdat ik er gisteren door iemand op het idee werd gebracht (maar daarover later meer he Ilse 😉)

b) Omdat het gewoon NIET mogelijk is om hier niks over te schrijven. Het voordeel van hooggevoelig zijn is namelijk dat je mooie dingen heel intens beleefd….. Eurosjopper behoort sinds gister tot het rijtje van zulke mooie dingen!

Hoe en wat eurosjopper precies is, hoef ik hier niet uitgebreid uit te leggen, dat weet namelijk al bijna iedereen en voor degenen die het niet weten, hebben ze een eigen website http://www.eurosjopper.nl

Ik (als festivalliefhebber ) schaam me echt om te moeten zeggen dat ik gister gewoon voor het eerst in mijn carrière naar eurosjopper ben geweest! Hoe dat mogelijk is, weet ik ook echt niet (en die vraag heb ik mezelf wel 30 keer gesteld gister) maakt ook niet uit, feit is dat het de eerste maar zeker niet de laatste keer was. Dankzij een vriendin (Simone ) die gelukkig aan mij dacht toen ze aan kaartjes kon komen (dikke tnx )

In mijn beleving stonden er op dit festival allemaal een beetje “B” bandjes en moest je hier vooral niet heen gaan voor de muziek……nou ik vond echt dat er geweldig mooie bands tussen zaten! Ik heb niet alles bewust kunnen zien ( te veel gebuurt met veel mensen uiteraard) Maar de band die mij het meest bij is gebleven was Agitator, dat klonk echt zo vet!!!!!

Ik heb al lang in de gaten dat dit een heel erg “onsamenhangend” van de “hak-op-de-tak” blog gaat worden, maar dat komt omdat ik veel te veel wil vertellen..

Terug naar het begin! We liepen vanuit het centrum van Lierop helemaal naar het pittoreske plekje bij de blokhut! Ik kreeg onderweg nog de opmerking naar m’n hoofd geslingerd “dat het nog geen carnaval was” ( door een oom van mij notabene, van je familie moet je het hebben he😉)  toen wist is zeker dat ik de juiste kledingkeuze had gemaakt! In gekleurde kleding met vooral veel drukke prints voel ik me het fijnst en vrolijkst!


Eenmaal op het festival terrein voelde ik me gelijk als een vis in het water! Zo mooi om te zien hoe tientallen vrijwilligers zorg dragen voor dit festival! Mensen die continue lege bierflessen ophalen, zorgen dat de wc’s schoon zijn , super goed eten verzorgen , duizenden bierflesjes openmaken en ranzige wijn serveren, kortom ZORG dragen om dit evenement perfect te laten verlopen! En dat is gelukt, wat een gemoedelijk festival ondanks het grote “rock-and-roll” gehalte!


Het enige nadeel op zo’n dag is de tijd…. Het is namelijk NIET normaal hoe snel de uren voorbij vliegen!

Mensen die mij kennen of mijn eerdere blogs hebben gelezen weten dat ik niet zo van verrassingen houd en vaak ervoor zorg dat ik ZEKER naar huis kan wanneer ik zelf wil. Gisteren ben ik een keer gegaan met de“ik zie wel hoe ik naar huis kom” instelling en dat was prima bevallen! Aangezien Denis bezig was met zijn #kkd15 tour (grappige tag overigens wanneer je social media hebt) wist ik dat ik daar niet op hoefde te rekenen! Maar al gauw waren er verschillende mensen uit Someren-Eind waar ik eventueel mee terug zou kunnen! Dus no worries !

Het laatste uurtje zijn we nog volop gaan dansen in de feesttent. En bij de uitgang (of was het nou ingang?😜) stonden 2 lieve mensen uit onze straat (Paul en Ilse, jaja die van de hillbillies enz enz enz )op een hele aardige broer te wachten waarbij ik zo in mocht stappen (waarvoor dank)! Volle bak lol gehad, voornamelijk om “daar had je bij moeten zijn” –dingen! Terwijl we aan het lachen waren kreeg ik de opmerking “kiek mar uit, want morgen schrijft Suus er een blog over”

Ik had beloofd het niet te doen maar Ilse stond erop dat ze een eervolle vermelding zou krijgen over het feit dat er een ster in haar voorruit zat! (Oftewel een scheur in t brillenglas, vanwege het dansen) dus bij deze…….😂

Ik realiseer me heel goed dat dit niet behoort tot mijn beste blogs ever… Dat hoeft ook niet…..ik vond het mooi om vanuit het hart te schrijven over deze mooie dag op dit geweldige festival!


De bandjes zijn weer af….. En nu op naar de volgende festivals! Die ik overigens ook enorm kan aanbevelen!!!! Allereerst  Zum Schluss wat voor mij persoonlijk een jaarlijkse traditie is geworden en wat van klein evenement is opgebloeid tot een waar festival! Niet altijd mijn muziek, maar wel altijd mijn sfeer en dat is minstens zo belangrijk!

En uiteraard daarna nog Nirwana tuinfeest wat geen extra uitleg nodig heeft!

Tot slot:


Fijne zondag!!!!

X

4 gedachtes over “Eurosjopper Groots met de zachte “E”

  1. Pingback: Eurosjopper vervolgt op 24 juni de Lieropse Festivals – Slaponline

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s