Gebeurtenissen in Parijs in Jip en Janneke taal

De wereld is in rouw. De vrijheid van meningsuiting is in het hart geraakt….. De gebeurtenissen in Parijs, zijn met geen pen te beschrijven. Het is NIET te bevatten, dat mensen ZO ver kunnen gaan voor het geloof.

Wij volwassen mensen kunnen dit niet bevatten, maar wat dacht je van onze kinderen??? Het is de hele dag in de media. Je kunt geen tv of radio aan zetten en er komt nieuws over Parijs. Logisch, normaal en begrijpelijk natuurlijk. Maar anderzijds zou je graag even struisvogel willen spelen. Met je kop in het zand en gewoon net doen of het er niet is…. Maar zo werkt het natuurlijk niet.

Ik zat vandaag al te denken….. HOE ga ik dit in “Jip en Janneke-taal ” aan Just uitleggen, als hij er naar vraagt? Er bestaat namelijk geen Jip en Janneke-taal voor zulke gruweldaden. Dan maar hopen dat hij er niks van meekrijgt…..hij is pas 6 dus die kans is aanwezig. Maar helaas was dit laatste een soort van wishful thinking want na het eten kwam Denis naar mij toe: “Suus, Just vraagt of er een heel leger dood is gegaan want zoiets had hij gehoord op de radio ?” “HOE vertellen we dit hem?” en eerlijk gezegd had ik even geen gepast antwoord klaar. Waar we het allebei over eens waren, was dat we het hem wel goed uit moesten proberen te leggen, maar zo min mogelijk beladen, dus Denis ging een poging wagen.

Hij gaf als voorbeeld supporters van 2 voetbalclubs die elkaar ook stomme dingen aan deden, alleen omdat ze allebei voor een andere voetbalclub waren. En dat het zo dan min of meer ook gaat bij mensen die allebei in een andere god geloven. Uiteraard heel duidelijk benadrukken dat het maar een paar supporters zijn, die tot zulke vervelende dingen in staat zijn, maar dat de meeste supporters hun club heel erg aanmoedigen terwijl ze ook respect hebben voor andere clubs……..

Ik vond het zo’n goede uitleg van Denis en Just leek het ook te begrijpen op die manier!

Toen ik m zojuist in bed had gelegd kwam hij er toch nog even op terug (ik had niet anders verwacht). “Mama, misschien waren het wel dezelfde mensen als bij de MH17”  euuuuuuuuh   “Ja Just, dat zou kunnen” zei ik, “maar ga nu maar lekker slapen”. Vervolgens riep hij me weer naar boven en zei hij “Mama, als mensen liever in een andere god geloven, kunnen ze dat toch ook gewoon zeggen, dan hoeven ze toch geen mensen te gaan vermoorden, dat snap ik ECHT niet!”

En ik maar zoeken naar een Jip en Janneke uitleg……….. *zucht*

Ik moest gelijk denken aan de onderstaande quote:

_It's  not our job to toughen our

Een gedachte over “Gebeurtenissen in Parijs in Jip en Janneke taal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s