Goede voornemens????……..daar doe ik niet aan

tja zo aan het eind van 2014 is iedereen bezig om de balans op te maken van het afgelopen jaar. Daarnaast gaat iedereen nadenken over wat hun goede voornemens zijn in 2015.

Ik niet….. ik maak geen goede voornemens en waarom niet? Omdat ze toch nooit zo lopen als je jezelf voorgenomen hebt en het dus alleen maar tegen zal vallen. Daarnaast kun je je nog van alles voornemen, maar wanneer je alles op je af laat komen, gebeuren er veel mooiere dingen! Op het moment dat ik dit zit te typen heb ik al ruim een week last van een sluimerend griepvirus wat niet echt doorzet, maar ook niet echt minder wordt. De energie om überhaupt IETS te doen is dan sowieso een heel stuk minder.

Natuurlijk heb ik wel een aantal grote doelen die ik “ergens” in 2015 wil behalen, maar mocht dat niet lukken is er geen man over boord. Het is gewoon voor mezelf een uitdaging om naar toe te werken en waar ikzelf veel voldoening uit haal. Zo gaat mijn nieuwe webshop half januari online!!!! Ga ik het coachen steeds meer vormgeven. En “last but not least” heb ik zojuist besloten dat ik de opleiding tot kindertolk wil gaan volgen (www.presentchild.com) die in het najaar van 2015 zal starten. Eerst eens kijken of ik aangenomen wordt en aan alle toelatingscriteria voldoe, maar dat is van latere zorg. Er komt nog een keer een blogje met duidelijke uitleg want heel veel mensen heeft het idee bij het woord “kindertolk”, dat je een soort van kinderfluisteraar wordt. Nee hoor, dit is wat er letterlijk omschreven staat op de site van presentchild:

“Als kindertolk werk je vooral met de ouders. Je wordt geen kinderfluisteraar zoals Ogilvie. Je wordt een kindertolk die methodisch werkt met taal. Je komt terecht in een pluriforme beroepsgroep van post-HBO hulpverleners die streven naar kwaliteit in hun dienstverlening, erkenning en vergoeding van de methode.”

Het lijkt mij gruwelijk leerzaam en interessant en hoop echt dat ik toegelaten ga worden…… *fingerscrossed*

Ik noem het bewust geen goede voornemens, maar gewoon doelen die ik graag zou willen halen. Alsof je ook een lijstje met “slechte” voornemens gaat maken. Zie je het al voor je?    Juist dat bedoel ik, ALLES wat je jezelf voorneemt om te doen is goed!  En dat hoef je echt niet op 31 December op een rijtje te hebben, het mag ook gewoon van dag tot dag.

Dat is het voordeel van doelen, die kun je bijstellen. Voornemens niet, toch? Althans ik heb nooit gehoord dat iemand z’n goede voornemens bij heeft gesteld!

En dan nog, kun je NOG zoveel doelen en voornemens maken als je wilt, je moet elke dag toch weer bekijken wat die dag voor jou brengen zal.

Afgelopen week is weer pijnlijk duidelijk geworden dat een heel mooi jaar heel erg triest kan eindigen voor een heleboel families. “As we speak” is een vriend van ons afscheid aan het nemen van zijn neefje van 13 die bij een noodlottig ongeval om het leven kwam en gaan we morgen naar de kerk om hem te steunen bij het afscheid van zijn vader, die op kerstavond ook nog overleden is. Zulke dingen zijn gewoon NIET menselijk te noemen. En waarschijnlijk zou ik normaal gesproken hier een heel verhaal kunnen typen over HOE geweldig mijn afgelopen jaar is geweest in 2014, maar daar heb ik op dit moment helemaal geen zin in! Het is goed om stil te staan bij wat je hebt op zo’n moment, maar het is in mijn ogen op dit moment belangrijker om stil te staan bij wat mensen niet meer hebben.

Toch wil ik iedereen het allerbeste wensen in 2015 en :

Koester wat je hebt, maar ondersteun(2)

2 gedachtes over “Goede voornemens????……..daar doe ik niet aan

  1. Dank je voor deze mooie woorden Suus. Succes met je doelen, en proficiat met al je doelen die je dit jaar al behaalt hebt! Wat mooi om te zien dat het zo goed met je gaat, alle goeds voor jou en je gezinnetje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s