Van kinderfeest tot “grote”mensen-oorlog

Ik had me nog ZO voorgenomen om niet op de zwarte pieten discussie in te gaan. a: Omdat ik het persoonlijk de discussie niet waard vindt en er ook niet echt een gefundeerde mening over heb en b: Omdat er in de wereld blijkbaar andere dingen gebeuren waar ik me duidelijk meer zorgen over maak.

Maar WERKELIJK waar, helaas heb ik nog lang niet het aantal volgers die mijn blog rechtstreeks volgen waardoor ik Facebook nodig heb voor een breder bereik, anders gaf ik PER DIRECT mijn account op. Wat een verschrikkelijk kwetsende dingen zie ik daar steeds meer voorbij komen! Echt….. geloof mij, ik ben dol op foto’s van anderen. (Maar hier gebruik ik tegenwoordig steeds vaker Instagram voor) Maar ik zie gewoon letterlijk plaatjes voorbij komen op mijn tijdlijn met :” Zwarte Piet is zwart! Accepteer dat of lever anders je paspoort in”  Sorry hoor mensen….. (Het ergste is dat dit aan de lopende band, als een kip zonder kop, gedeeld en geliked wordt!)

Ik kan nu een heel betoog houden over waarom je zulke dingen NIET zou moeten delen, maar dan wakker ik het hele discussiegebeuren weer aan en dat is juist wat ik NIET wil! En wie ben ik om erover te oordelen wat je WEL en NIET zou moeten delen of liken??

Mensen het enige wat ik wil zeggen is……KIJK eens naar je kind! Vinden die het erg welke kleur Piet er cadeautjes komt brengen???? NOU??  Kinderen zijn wel zo flexibel en goedgelovig! En los van de hele discussie moeten wij “VOLWASSEN” mensen onze principes misschien maar opzij zetten in het belang van alle kinderen! Het maakt hun namelijk echt niet uit of piet zwart, blauw, geel of paars is!  En dat er op die manier een “eeuwenoude traditie” verloren gaat, schei toch uit!!!!… Dus Piet mag ook nog met z’n roe zwaaien?? Bouwen jullie allemaal massaal een schoorsteen op jullie huis waar Piet doorheen kan komen??? Nee?? Dat MOET he….. want dat is de traditie!!!!! Kortom, kinderen accepteren aanpassingen heel snel hoor!

Ik heb het hier thuis al voorzichtig in de week gezet bij de kids, dat het kan zijn dat Sinterklaas dit jaar misschien wel een keer andere kleur pieten bij zich heeft! (En nu schat ik het niveau van mijn kids toch wel zodanig in dat ze er kritisch over na zouden denken en met vragen zouden komen.) Maar het enige antwoord was : ” Ja da weet ik al, dat had ik al op televisie gezien” KLAAR!

Dus we kunnen wel allemaal gaan demonstreren en zitten te miepen over dat hele zwarte pieten gebeuren, maar denk eens even goed voor jezelf na waar het sinterklaasfeest voor bedoeld is……juist…. voor de kinderen! Wat er nu gebeurt, is dat het gezellige kinderfeest uit de hand aan het lopen is tot een ware discriminerende grote-mensen oorlog!

Dit moeten we niet willen toch???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s