Fijne motoriek

Even een heel kort berichtje vandaag (en dan probeer ik jullie weer even met rust te laten), maar ik kan het niet laten om even reclame te maken voor kinetic sand. Ik had er al veel over gehoord maar er nog niet zelf mee gewerkt of het in de praktijk gezien.

Het is niet goedkoop in aanschaf dus je koopt het wellicht niet even “zomaar” . Aangezien de speelgoedboekjes alweer in de bus liggen, gaan kinderen al uitzoeken wat ze voor Sinterklaas willen hebben. Neem dan kinetic sand mee in je achterhoofd!

Bekijk het onderstaande filmje maar eens en wat je daar ziet is gewoon helemaal zoals het is! Geweldig! De voornaamste reden dat ik het helemaal geweldig vind, is dat de fijne motoriek van kinderen heel erg gestimuleerd wordt door dit materiaal!

Toen ik nog op school werkte, viel het de leerkrachten van groep 3 op, dat de fijne motoriek van kinderen lang niet meer zo goed ontwikkeld is als vroeger! Dit komt uiteraard doordat kinderen vaker achter de computer, tv, of ipad zitten (de “swipe”beweging kennen ze tegenwoordig al voordat ze hun 1e kaarsje uit moeten blazen) tenminste….hier wel!

Ook moeten ze bij de kleuters veel vaker een “werkje” aan een tafel doen, ook voordat ze er zelf motorisch aan toe zijn! Dat is jammer want zo missen ze de basis van de fijne motoriek-ontwikkeling. Deze hebben ze uiteraard nodig om hun potlood of pen goed vast te kunnen houden en netjes te kunnen schrijven!

Voor alle juffen en meesters onder ons…..kijk je directeur lief aan en schaf dit aan voor in de zandtafel in de kleutergroepen!!!!!!!

Voor alle andere mensen die met kinderen werken of spelen, of op zoek zijn naar een leuk verjaardagscadeau….het is echt een aanrader!

Ik heb het gekocht bij http://www.verwende-apen.nl, ze hebben een hele leuke “stenen” winkel in Someren, waar een bak staat met dit zand! Dus bij twijfel kun je het daar zelf gaan ervaren! En NEE ik heb er geen enkel belang bij als jullie het daar gaan halen, maar als je het toch aan gaat schaffen, doe het dan daar… heb je een goede reden om naar deze gezellige winkel te gaan!!! (voor 14,95 heb je al een doosje van 1 kg zand en daar kunnen 2 kinderen volop mee spelen)

Fijne dag! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s