Tip: GEBRUIK GEEN KANT EN KLAAR- BELLENBLAAS MEER!

Even een kort blogje, gewoon als waarschuwing omdat ik zelf tot vorige week NIET wist dat bellenblaas ZO schadelijk kon zijn voor kleding!

Ik had verschillende shirtjes met zwartige vlekken en dacht dat ik weer eens een zwarte sok bij de lichte was had gedaan per ongeluk! (wat helemaal niet ondenkbaar zou zijn, als je kijkt naar mijn was-kunsten) Totdat het opvallend vaak voorkwam. Ik dacht aan wolluis in de wasmachine of misschien dat er een defect was in de filter of zo….. Dit was allemaal niet het geval.

Op een gegeven moment kwam het volgende shirt op deze manier uit de wasmachine:

foto 3(6)

Toevallig dat een vriendin (Hanneke) bij mij was en ook klaagde over zwarte vlekken in kleding! Ze was gaan bedenken hoe het kon dat het ene shirt wel deze vlekken had en de andere kleding uit dezelfde wasbeurt niet. Conclusie: Bellenblaas!!!! Toen ze het ging googlen bleek dat dit een algemeen bekende klacht is en dat er NIKS tegen te doen is! De kleding kun je dus gewoon weggooien!!!!  De vlekken ontstaan zelfs pas als ze in de was zijn geweest.

We keken op een bellenblaas en het staat er zelfs wel degelijk op! Maarja……WIE  kijkt er naar een gebruiksaanwijzing van een bellenblaas?? Ik niet!!! Bij de verzekering hoef je dus ook niet aan te kloppen!

foto 2(10)          foto 1(11)

Tot op de dag van vandaag zijn we in de veronderstelling dat er geen enkel middel opgewassen is tegen deze vlekken! Mocht er iemand zijn die de gouden tip WEL heeft, laat het weten!

Maar omdat voorkomen beter is dan genezen hoop ik dat dit berichtje veel mensen bereikt die het, net zoals wij, echt niet wisten! En ach…..het is maar kleding, maar toch is het fijner als daar geen blijvende vlekken in komen!

Als je bellenblaas zelf maakt, met dreft en water krijg je trouwens geen vlekken. (maar ook niet zulke mooie bellen)

Hopelijk hebben veel mensen iets aan deze tip!

Ook namens Hanneke,

groetjes,

Suus

74 gedachtes over “Tip: GEBRUIK GEEN KANT EN KLAAR- BELLENBLAAS MEER!

  1. Laatst had mijn dochtertje van mijn zus een potje bellenblaas gekregen. Ik ging al stuiteren, omdat ik van vorig jaar nog weet wat voor vlekken die geven.. Natuurlijk kreeg mijn dochter het hele potje over haar shirt😖..
    Hoorde een tip dat je het meteen uit moet spoelen met koud water alvorens je het in de was stopt.. Heb dit gedaan en gelukkig geen vlekken gekregen 🙏..
    Heb ook gehoord dat het helpt om het in de felle zon te leggen voor je het wast.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ook ik heb alles geprobeerd, van mylene citroentje tot dasty, uiteindelijk de hele boel maar een nacht in de chloor gezet onder het motto baat het niet dan moet het toch in de prullenbak, en HET WAS ERUIT!!!!!! De kleuren waten nog goed, dat zal aan de stof liggen, deze keer mazzel gehad, als je suiker bij je afwasmiddel doet kun je lekker ouderwets zelf bellenblaas maken, zonder vlekkengedonder

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s