Sinterklaas….meest geweldige tijd met de minste uren slaap en de kortste lontjes

Goedemorgen…….. Gelukkig mag ik goedeMORGEN zeggen want van het moment dat ik wakker gemaakt werd door Just was het nog goedeNACHT! Jawel….. het was 5.45 vandaag! joe-hoe SINTERKLAASTIJD

Nou moet ik zeggen dat het hier altijd wel vroege vogels zijn, maar dit is toch wel echt een beetje overdreven vind ik! Ik ben ook de enige in dit gezin dat duidelijk een avondmens en ab-so-luut GEEN ochtendmens is. Ach ja… in de loop der jaren ben ik 7.00 uur wel als “uitslapen” gaan zien. Als ik wakker word en ik zie 7.00 op de wekker, doe ik nog net geen vreugdedansje naast mijn bed. Tja je leert andere dingen waarderen hè….

Maar goed….. Om 5.45 zat meneertje dus al aan zijn Lidl-kleurplaat te kleuren die ze gisteren allebei aan de kassa hadden gekregen. Prima, draai ik me nog een keer om en “fingers-crossed” dat Meis nog even doorslaapt, aangezien ze naar de peuterspeelzaal moet en echt uitgeslapen moet zijn om dit niet op een “drama” uit te laten lopen. Helaas…. om 5.55 klinkt er vanuit beneden “MAMAAAAAAAAA IK KAN GEEN SCHAAR VINDUUUUUUUUUH” en nog geen minuut later hoor ik getrepel op de overloop en tadaaaaaaa jawel hoor daar staat Meis aan mijn bed met de mededeling: “ik wil echt niet naar school!” Ook goedemorgen Meis….

Vervolgens gaat ze ook naar beneden en zitten ze “gezellig” om 6 uur aan de kleurplaat van de lidl….onder supervisie van mij natuurlijk want als ze allebei zo’n kort lontje hebben, moet ik nog al eens ingrijpen.

foto-3

Ik ben dus op de achtergrond dit blog aan het typen. En weet je….ik vind het ook wel iets hebben. Ik vind Sinterklaastijd echt helemaal geweldig en realiseer me dat het maar een paar jaar is dat ze het echt bewust en “gelovig” meemaken. Ons huis wordt dan ook getransformeerd in een pietenparadijs met Leeshoek, inpakhoek, verkleedhoek, bouwhoek (in de speelkamer dan) en allerlei versieringen. (heb ik overgehouden aan mijn werk als kleuterjuf, helemaal geweldig vond ik deze periode).

Het leuke is dat Just nu in groep 3 zit en al simpele boekjes kan lezen! Vorig jaar had ik …. euh Sinterklaas een heel leuk boekje op de kop getikt! Precies op het niveau van groep 3. Superleuk! Just heeft gisteren voor het slapen gaan voorgelezen voor Meis:

foto-4

Ook ben ik groot fan van het #Sinterklaasjournaal, echt geweldig hoe ze een draai geven aan de hele pietendiscussie die voor volwassenen echt ontzettend grappig is en voor kinderen heel normaal! Bij Just riep het gisteren wel hele andere vragen op, want WAAR zijn de pieten gebleven die van boord zijn gegaan? Volgens hem zou Pietje Paniek dat namelijk nooit doen omdat hij dat niet zou durven!

Tijdens onze vakantie in Kos zagen wij midden in het centrum een “opvangplek” voor bootvluchtelingen die via Turkije binnen zijn gekomen. Echt onmenselijk om te zien! In de hitte lagen allemaal mensen en kinderen op matjes op de grond, uitkijkende op de toeristische haven van Kos waar de grootste jachten lagen die je je maar kon bedenken. En er passeerden per dag honderden toeristen die het allemaal heel goed hebben. Mijn maag draaide ervan, verschrikkelijk!!! Het riep bij de kinderen vragen op, dus hebben we kort uitgelegd hoe deze mensen hier kwamen.

Je voelt m natuurlijk al aankomen, Just is bang dat de pieten hetzelfde gaat overkomen als deze bootvluchtelingen. (en dan denk je dat de hele pietendiscussie “zware kost” is) Maar gelukkig konden we er een draai aan geven dat hij het snel vergeten was (hopen we).

Als Just naar school is, heeft Meis het rijk alleen en gisteren maakte ze daar dankbaar gebruik van. Zonder dat haar broer de regie in handen heeft (omdat HIJ wel al kan lezen en schrijven) zat ze lekker een half uur boekjes te “lezen” in de leeshoek.

foto-5

En in moet zeggen dat ik er ook van geniet dat het boek “nog 1 nachtje slapen” van Jacques Vriens weer uit de kast kan! Daar heb ik mooie herinneringen aan. Juf Eri las daar namelijk al uit voor toen wij zelf nog kleuter waren. En wij vonden Wouter en Mieke net zo leuk als de kinderen nu.

foto-6

Dus wat er ook verandert aan de kleur van Zwarte Piet, de charme van de eeuwen oude traditie verandert niet!

Sinterklaastijd is voor alle ouders van jonge kinderen en zelfs voor opa’s en oma’s een groot déjà vue! Een groot toneelstuk waar iedereen al jaren aan mee doet! Het zijn 2 weken in het jaar en dat maakt het ook zo leuk en bijzonder! Ik zal de komende weken nog wel vaker bloggen over deze periode want ik hou ervan! Ik neem de uren slaaptekort en korte lontjes van de kids voor lief! En probeer ondertussen de spanning van heel veel dingen af te halen! (misschien schrijf ik daar nog wel een nieuw blogje over) maar nu eerst:

foto-2

Die hangt bij mij standaard aan de muur en hoe vroeg het ook is! Het blijft een goede reminder!

Fijne dag!

2 gedachtes over “Sinterklaas….meest geweldige tijd met de minste uren slaap en de kortste lontjes

  1. Heerlijk suus even die blog lezen onder het motto van een kop koffie. Hier nog een jaar de sint pret. Al kreeg ik het gisteren wel even benauwd. Naomi vroeg of de luisterpieten ook iets in de schoen leggen. Ik zeg ja dat kan. Nou zegt Naomi renske had een chocolaatje in haar schoen maar dat heeft die papa en mama gedaan. Hoezo zeg ik. Ja dat doet toch zwarte piet en sinterklaas. Kevin zat onder de deken op de bank en zei ook het word een beetje heet onder mijn voeten hoezo zegt Naomi je benen liggen toch omhoog Hoe kunnen ze dan heet worden. Ik en Kevin moesten eigenlijk lachen maar Naomi dacht dat we haar uitlachte. Zijn maar gestopt maar wel leuk zulke dingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s