Visie van Justmeiself

 

 ” Begin bij de basis, help kinderen hun talenten te laten ontwikkelen en leer ze in zichzelf geloven. Alles begint met zelfvertrouwen, dat is de fundering voor elk kind. En hoe steviger de fundering, hoe mooier de muur zal worden die een kind in de loop der jaren zal gaan opbouwen. Is de fundering niet stabiel? dan gaat het muurtje wankelen of zelfs soms instorten…….”

 

De visie van Justmeiself is echt gebaseerd op handelen vanuit je gevoel. Ik heb jaren in het onderwijs gewerkt en voelde me altijd heel erg aangetrokken tot kinderen die niet lekker in hun vel zaten. Het liefst zou ik alle verplichte dingen aan de kant zetten om met die kinderen te gaan werken. Om met ze te praten, naar ze te luisteren en vooral om ze een sterk gevoel van “veiligheid” te bieden.

Als kinderen niet lekker in hun vel zitten, zijn hun hersenen niet in staat om optimaal te “leren”. Als ze het drukker hebben met zaken in hun thuissituatie of vervelende dingen op school, is het logisch dat hun hoofd niet staat naar de reken of taalles van dat moment. Als kinderen onder spanning staan en zelfs stress hebben,zijn ze simpelweg niet in staat om informatie op te slaan. Het klinkt heel logisch en wij volwassenen weten dondersgoed dat het bij onszelf niet anders is, maar toch wordt er af en toe compleet aan voorbij gegaan. Door alle dingen die kinderen “moeten”.

Er moet geluisterd worden naar kinderen! En ze moeten vooral serieus genomen worden. Leerkrachten van tegenwoordig doen er alles aan om kinderen daarin zoveel mogelijk tegemoet te komen, maar zeg nu eerlijk…. met klassen van 30 kinderen (of meer) is hier simpelweg geen tijd voor. En dit stukje zou ik heel graag bij de leerkrachten weg willen nemen. Bij de basis beginnen, helpen om een kind weer lekker in z’n vel te krijgen zodat hij of zij er de rest van zijn schooltijd profijt van zal ervaren.

Als ouder “voel” je wanneer je kind niet lekker in zijn/haar vel zit, neem dat serieus en maak het bespreekbaar! Volg altijd je gevoel hierbij!

Soms moeten kinderen (en hun ouders) leren dat het af en toe helemaal prima is om niet bij te kunnen benen in deze hectische maatschappij en dat de lat echt veel lager mag. U zult zien dat de kwaliteit van leven zal verbeteren. Soms is het genoeg om alleen maar even te ademen en voor de rest helemaal NIETS! Justmeiself helpt hier heel graag bij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s