De 5 gaafste mini – mama-appelsapjes van kerstmis

Vandaag plaatste ik een berichtje op sociale media met de volgende foto:

bewaar voor later

Vervolgens vroeg ik of  er misschien meer mensen waren die bij hun eigen kinderen of kinderen van hun werk nog meer leuke “kerst-uitspraken” hadden gehoord. Er werd massaal op gereageerd en dat is zoooooo leuk! Ik houd van kinderuitspraken……van mijn eigen kinderen maar ook van de tijd als kleuterjuf op mijn werk. Dat is ook de reden waarom ik de “leuk voor later praatjes blok” heb ontworpen. Er zijn zo vaak mooie dingen die je “eigenlijk” op moet schrijven omdat je ze anders vergeet.

Door alle leuke reacties moest ik denken aan het item van “mama appelsap” op 3FM.

Voor degenen die het niet kennen…….Er is een item in het programma van (ik geloof) Dj Timur en Ramon waarin je kunt  aangeven welk Nederlands zinnetje je hoort in een bepaalde tekst van een liedje…. Dus tekst die je tussen de regels door hoort, maar die dus niet echt gezongen worden.

Echt de grappigste dingen worden genoemd. Ik geloof dat er zelfs een hele CD is gemaakt met heuse “mama-appelsap”liedjes. Als ik het hoor moet ik altijd hardop lachen en ik kan de daarop volgende keren dat ik dat liedje hoor niet meer aan de normale versie denken.

Bij alle reacties zaten ook echt hele grappige kinderversies van kerstliedjes. Oftewel….. mini- mama-appelsapjes dus eigenlijk 😉

Hieronder de 5 meest grappige varianten die ook zeker onthouden moeten worden (in willekeurige volgorde):

1: ” Er is een kinneke geboren op straat……..” (of er is een kindeke geboren in Maart)

2: “Oh Denneboom, oh Denneboom wat zijn je takken wonderschoon……Ik heb je laars in het bos zien staan……..

3: “Glohohohoho hohoho hohoho horia, in het veld ligt Leooooo

4: “Midden in de winternacht, ging de HEMA open”

5: “De herders naar bed met hem gingen, t was tegen het nieuwe jaar”(uit de herdertjes lagen bij nachten)

Hilarisch toch???? Wie weet….brengen we Timur en Ramon wel op een idee voor een nieuw item in hun show 😉 (HOE HOE HOE ging die ook alweeeeeeer????)

Heb jij nog een leuke aanvulling op dit lijstje? Of misschien herken je wel 1 van de bovenstaande uitspraken;) Laat het weten!

Mocht je de “leuk voor later praatjesblok” van hierboven ook zo leuk vinden? Je kunt hem bestellen op:

www.justmeiselfshop.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s